Ringmurens Cykelklubb

Klubben har funnits sedan 1970 och har utvecklats från att till en början bara ha landsvägscykel på programmet till att idag ha både mountainbike och Triathlon under sina vingar.

Idag är vi en väl fungerande förening med drygt 300 medlemmar, och vi har både motions- och tävlingsverksamhet på programmet.

På motionsfronten har vi både organiserade träningar i alla discipliner, samt att vi dessutom årligen arrangerar motionsloppet ”Gotland Tvärs” för både familjen och för dig som är sugen på att mäta dina krafter med andra, samt "20-mila", ett informellt motionslopp inför Vätternrundan.

För de tävlingssugna organiserar vi lokala träningstävlingar för landsväg, mountainbike samt Triathlon, där alla, även icke klubbanslutna är välkomna. Dessa tävlingar ingår i en landsvägs- resp. mountainbike-cup där de som startar samlar poäng som leder fram till en segrare i resp. cup när året är slut.

Vi hoppas att inom en snar framtid dels även kunna erbjuda en bra och kvalificierad träning även för ungdomar, dels också kunna öppna upp för andra discipliner inom cykelsporten, som till exempel Cyclocross m.m.
Närmast för dörren står dock ISLAND GAMES 2017, en internationell tävling, där klubben kommer att arrangera och ansvara för tävlingsmomenten i både landsväg, MTB och Triathlon. Detta är en jättesatsning som vi ser fram emot, och ser gärna att DU kommer med i vår arrangörsstab.

Vill du veta mer om oss är du såklart välkommen att höra av dig till någon i styrelsen.

Välkommen till Ringmurens CK!

Uppdaterad: 01 JAN 2017 17:08

Svenska spel