Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan MTB Fårösund till Visby lördag 20190928


INBJUDAN

Här finns en  karta  PDF där det finns en QR kod så du kan ladda ner kartan i din telefon ( har du ingen QR läsare ladda ner en från play butik )  eller en direktlänk till rutten här   ( Rutten kan eventuellt bli uppdaterad )

MTB Fårösund till Visby 2019 längs en vacker Gotlandskust

Kortare tur: Möjlighet till en kortare tur med start från Kappelshamn kl 1030. Där strålar man ihop med grupperna från Fårösund.

Ledare: Beroende på hur många grupper vi blir behöver vi minst 1 ledare till varje så att ingen kommer vilse. Anmäl dig till mig isf om du kan vara det.

När: Lördag 28 september. Avfärd med bil från Visby 0700 från Österport. Start från Fårösund kl 0800 vid grusplanen vid Folkhögskolans lokaler inne på gamla KA3s område ( det finns en gammal icke fungerande klocka på stolpe där )

Hur:  Beroende på antalet cyklande kommer vi att dela upp i grupper om ca 10 i varje. Vi åker i grupper i ett lugnt tempo för att uppleva Gotlands vackra kust. Eftersom det är svårt att göra en detaljerad karta är det viktigt att vi håller ihop så ingen kommer vilse. Turen är också tänkt att inspirera till att senare göra egna utflykter på kanske för dig nya vägar.

Utrustning: MTB-cykel. Vid stoppen i Kappelshamn, Ihreviken , Nyhamn kan du fylla på vatten. Toaletter finns i Kappelshamn. Ta med reservslang etc, plagg för eventuell regnskur. Ta med mobiltelefon utipåfall att. Vi har följebil där du kan lämna/ hämta personlig utrustning typ ryggsäck. Använd inte dina finaste cykelkläder eftersom det finns buskar /grenar som kan rispa kläderna.

Vägkvalité: Fårösund till Nors i Hall är grusvägar, några stigar och lite asfalt. Nors i Hall till Ihreviken skogsstigar och några partier med rötter och sten. Vid Sigsarve får vi hoppa av cykeln. Vi använder inte de nybyggda trapporna vid Svarthäll utan kör på klintkanten till Ihre. Ihreviken till Lickershamn är stig med lite rötter ( 3 km) . Lickershamn till Nyhamn är smal stig med partier med rötter. Nyhamn till Själsö är grusväg / större stigar plus lite asfalt. Själsö till Galgberget är smala stigar, grusväg.

Eftersom vi kör delvis på smala stigar och ibland med lite rötter behöver du tycka att det är ok.

Färdvägen går via Hau, Ar, Bläse, Grodde, Vikers, Storungs, Kappelshamn fikastop. (prel kl 1000 - 1030)

1 km innan Vestös åker vi ner till havet (vid havspiren) till Hallshuk, Nors, vidare via stigar till Häftingsklint, Sigsarve strand, Svarthäll, till Ihreviken där vi tar en lättare cykellunch ( prel kl 1330-1345 ). Det finns mat även för vegetarianer.

Vidare via stigar till Lickershamn, en snabbtitt på rauken Jungfrun, vidare stigar via Stenkyrkehuk, Burge till Nyhamn. kaffestopp. ( prel kl 1545)

Därefter stigar, grusvägar via Lummelunda, Brisund, Själsö, Brucebo, Muramaris, Snäckviken, Galgberget och mål vid Österport ( prel kl 1700 )

Beroende på väder och vad som händer gissar jag på att vi håller på ca 9 -10 timmar.

Samåkning:   Anmäl till mig vem som har möjlighet att samåka med varandra så vi får så få bilar som möjligt.

Kostnad:  150 kr per person för mat, kaffe, sportdryck, servicebil etc. Swish betalning till 0703450510 för att underlätta för klubbens kassör.  Kostnad för samåkning delar dom som åker på själva

Anmälan på mail till    This is a mailto link eller sms på 0703450510 senast tisdag 24/9 kl 1700

Tänker du ansluta i Kappelshamn ange detta särskilt på anmälan.

 

Uppdaterad: 03 AUG 2018 10:13 Skribent: Anders Selin
Epost: This is a mailto link

 

Svenska spel 

 

 

                                                      

 

BrödBoden  

 

Gammelgarn Verkstad

 

 

Cykel och Mc-hallen

 

Banner Idrottens Ö 150x150

header-start 

Postadress:
Ringmurens CK - Cykel
Anders Selin, Vall Skogs 104
62193 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info