Hoppa till sidans innehåll

MTB Fårösund Visby


DSC_1075 MTB Fsund nr2

 

Söndag 28 sept samlades vi i ottan i Visby för avfärd till Fårösund. Totalt var vi 17 cyklister som startade från gamla KA3 området med målet Visby. 

Färden skulle gå genom/vid 13 naturreservat. Det var några inlusive undertecknad som inte hade besökt dessa förut. Första delen till Kappelshamn gick mestadels på grusvägar och stenstig eller klappersten med delvis envis motvind. 

nr 1Uppsittning vid kullen i Ar

 

Första stoppet var fotbollsplanen i Kappelshamn. Gotlands mest kustnära plan ? Vidare gick färden upp på själva klippan vid Hallshuk ner mot Nors fårgård i Hall. Passage av alla grindar men vi träffade inte på varken lamm eller kossor. En liten felnavigering ( Anders) gjorde att vi fick "bestiga" branten för att komma på rätt stig igen. Efter fantastik utsikt på Häftingsklint kom vi så småningom ner till Sigsarve strand där Janne fick dagens första punktering.Lången och Bertil blev snabbt servcieteamet :)

nr 8  nr 7

Därefter var det upp på Svarthäll med halsbrytande "nerfirning" av cyklar i mänsklig kedja. Har kunde vi känna att vikt kan köpas för pengar !  Långens nya MTB vägde inte mer än ett par liter mjölk.

nr 10    nr 9

Väl nere skyndade vi oss bort till Ihreviken där Lisbeth väntade med lunch. Göte kände sig inte riktigt ok utan beslöt att ta asfalten hem till Visby.

Nästa passage var Lickershamn och en fotopaus vid Jungfrun. Sedan hade Anders en liten felnavigering igen ( för många rotmattor ! ) men det fixades.

20140928_142625

Söder om Stenkyrkehuk fick vi dagens 2:a punka och då kände vi att vi var trötta lite till "hens". Kurt L känner ju detta område som sin egen bakficka så vi körde en gammal medeltida väg istället för rotmattor och hamnade i Nyhamn där vi tog en efterlängtat em-fika.

20140928_154536

Nu kunde vi ana Visbys horisont i fjärran så längs stigar/grusvägar via Lummelunda, Brisund, Själsö, Brucebo ( där träffade vi på kossor ) och Muramaris ångade vi på. En sista ansträngning upp mot Galgberget och via Östergravar nådde vi målet vid pass kl 1715.

20140928_171755

Alla verkade nöjda med dagen och denna tur ser nog ut att bli en årlig tradition. Nu hittar ju alla som var med :)

Här har Janne en häftig videofilm att kolla : högerklicka och öpnna ny flik

Här finns en länk till Dannes foton: högerklicka och öppna ny flik

Anders

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:34 Skribent: Anders Selin

 

Svenska spel 

 

 

                                                      

 

BrödBoden  

 

Gammelgarn Verkstad

 

 

Cykel och Mc-hallen

 

Banner Idrottens Ö 150x150

header-start 

Postadress:
Ringmurens CK - Cykel
Anders Selin, Vall Skogs 104
62193 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info